Известие

Collapse
No announcement yet.

покупка на GTV 1.8 FACELIFT

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• покупка на GTV 1.8 FACELIFT

здравейте колеги,
    предстои ми закупуване на автомобил за жена ми.тя се е спряла на ALFA GТV 1.8 99год. или М.В 200СЕ купе 93год.моля за вашето актуално мнение и съвети.По принцип съм имал 124 и горе доло съм на ясно с мерцедеса,GTV ми харесва повече визуално а и като екстри,но ме интересуват слабите му страни,подръжка,също така дали може да му се монтира обикновено газово или само инжекционно.
    предварително благодаря на всеки който даде своя съвет и мнение

Първоначално публикувано от suf_effe Покажи съобщение
    здравейте колеги,
    предстои ми закупуване на автомобил за жена ми.тя се е спряла на ALFA GТV 1.8 99год. или М.В 200СЕ купе 93год.моля за вашето актуално мнение и съвети.По принцип съм имал 124 и горе доло съм на ясно с мерцедеса,GTV ми харесва повече визуално а и като екстри,но ме интересуват слабите му страни,подръжка,също така дали може да му се монтира обикновено газово или само инжекционно.
    предварително благодаря на всеки който даде своя съвет и мнение
    Чети в раздела има многописано за ГТВ. Има много подобни теми

Comment

Ако жена ти не е опитен шофьор - ГТВ не е много удобна и практична за градска кола и паркиране. По трудно се паркира от мерца със сигурност и въпреки по малките габарити е по-малко маневрена, с по лоша видимост и т.н.т
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Потвърждавам за видимоста и маневреноста. Ако нямам 3 ленти поне, не мога да направя обратен :>> А не е като да съм лош шофьор :> Паркирането е повече от кошмар, понеже тази кола, за да изглежда добре трябва да няма и драскотина. Винаги си на тръни. Ако е за жена, вземай и Мерцедеса. Колегата b_angelov може да ти обясни какво става като дадеш GTV на жена. :>
        Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Comment

Кола е, ще се паркира все. Кола 93г ???!!!
          Вземи на жената каквото й харесва повече...тя ще я кара все пак...
          Аз навивим моята да й дам да търкаля моята алфа, а аз да се обзаведа с една 159...ма май накрая ще си имам две алфи... Каквото им е на душата.
          Помня и аз като си купих колата свиквах няколко седмици с паркирането й...свиква се!
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Лично аз карам 1.8 FACELIFT и лично за мен колата е страхотна... толкова ми е на сърце че... нооо определено си е доста капризна!!! чуплива е от страна на окачване (за предното конкретно говоря) лично аз съм сменил за 2 години по 2-3 носача отпред въпреки че има стабилна теория, че колата ми не съм я потдържал на правилното място... факт - невеж бях, човек няма как да знае правилното преди да се опари, или в моя случай да се пребие чак но това е друг въпрос... Задното окачване е Мулти-линк, знам че е едно от най-здравите при алфа, но раздрънка ли се мама мия.. Оригиналните носачи малък и голям съответно са на цени около 700 и 1200 лв.. кофти - няма ментаци... кеф - има Бобо и EXTREME Service рециклирането си излиза много тънкана... както отбелязаха колегите, наистина колата е трудна за маневриране... понякога просто с наведена глава се оттеглям от бойния фронт за паркиране пред малките нагъчкани и тесни улички около витошка например... просто защото волана се върти по-малко, колата се изнася повечко, да не говорим че е и дълга... има го този момент... Но не оставяй с впечатление, че колата има само недостатъци.. повярвайми, макар и да е тежичко купето такова удоволствие може да достави на шофьора, просто не съм очаквал! с тази визия особено като е лъсната ако искате вярвайте, но очите не падат от нея (и не говоря само за моята.. боже като се сетя, че не съм ч мил близо месец ;( ) аеродинамиката - така прилепва на пътя, ляга и просто те тика да я настъпваш все повече.. колата си е и сравнително гладна.. папа си бензин, но пък за това не съм аз човекът който трябва да коментира, тежък ми е кракът... с газта нз как стои въпросът защото не съм фен а и не съм очаквал че на тази кола може да и се натика кутилка (в смисъл погледнете багажника). На това също е добре да се обърне внимание - пространството в колата... Отпред определено може да бъде мнооооого широка, но отзад... ауч.. както Джерами Кларксън каза веднъж за порше 911 "Господ все още не е създал съществото което да може да се побере там".. доста си е тясничко, но да не забравяме че това не е семейна кола и НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ!! багажник няма (има 2-ра жапка), но след миниатюрната бутилчица и това няма да имате..
            ЗАКЛЮЧЕНИЕ: колата е наистина капризна, в зависимост от гледната точка скъпичка за потдръжка, неманеврена, тясна но поне според мен надеждна! Доставя наистина удоволствие, не е кола за всекиго определено, но те кара да я обикнеш не съм убеден, че е правилен избор за жена от гледна точка на това, че макар и малко, това си е зверче и си има нужда се си дивее за да усетиш смисъла на съществуването му!!! избора е пред вас, успех на пред
            Last edited by minkata; d.m.y г., 01:49. Основание: грешкааа.. недовършен текст
            Alfa GTV
            sigpic

Comment

приятелю за жена си е доста трудна на моята и я оставих и вече на третата година пак не и е свикнала

Comment

Хаха GTV-то ви идва дълго, а? С GTV 99г ще имаш повече проблеми отколкото с Мерцедес 93г, нищо че е по-нова. GTV е неудобна, неманеврена,лакома, трошлива, некомфортна и по стандартите за Алфа си е вече доста стара кола.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Хаха GTV-то ви идва дълго, а? С GTV 99г ще имаш повече проблеми отколкото с Мерцедес 93г, нищо че е по-нова. GTV е неудобна, неманеврена,лакома, трошлива, некомфортна и по стандартите за Алфа си е вече доста стара кола.
                  НО е по-красива и определено събира повече погледи и повече радва като я караш...
                  Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                  Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                    НО е по-красива и определено събира повече погледи и повече радва като я караш...
                    Така е това си е кола за маниаци, дето ще я поддържат като хората в противен случай става една цигания
                    Исках да кажа, че за покупката и няма разумни доводи и няма смисъл да си ги смучем от пръстите.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Всички споменахте лошите страни на GTV, обаче колко от Вас са карали 124-ка купе? С тая дълга муцуна и ниска позиция на водача е по-шибана за паркиране. С дългото си междуосие закача на всеки легнал полицай. Скоро търсихме 124-ка за приятел, от 10 една нямаше шум от диференциала и не беше милионерка. Този мечо както е 19 годишен, по минимум 30 000 на година са си поне 500 000км. Всичко гумено е станало пластмаса - маркучи, уплътнения, тампони. От долу ме е страх да си представя каква корозия ще е пода на колата. Въпреки, че 124-ката е една от най-здравите и качествени коли правени някога, годините си казват думата.
                      GTV

Comment

Първоначално публикувано от Vins Покажи съобщение
                        Всички споменахте лошите страни на GTV, обаче колко от Вас са карали 124-ка купе? С тая дълга муцуна и ниска позиция на водача е по-шибана за паркиране. С дългото си междуосие закача на всеки легнал полицай. Скоро търсихме 124-ка за приятел, от 10 една нямаше шум от диференциала и не беше милионерка. Този мечо както е 19 годишен, по минимум 30 000 на година са си поне 500 000км. Всичко гумено е станало пластмаса - маркучи, уплътнения, тампони. От долу ме е страх да си представя каква корозия ще е пода на колата. Въпреки, че 124-ката е една от най-здравите и качествени коли правени някога, годините си казват думата.
                        Споделям мнението ти на 100% и явно хората 6-7 години в повече за нищо ги нямат а мерца направо си гони двайсетака
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

hm

аз пък не мога да разбера какво се оплаквате от gtv-to|??super Koла и откакто я имам коренно си промених мнението за Alfa romeo

Comment

Working...
                          X